31-08-2020 morixsoft.com

Doğrudan Pazarlama Nedir? Örneklerle Doğrudan Pazarlama Yöntemi

Doğrudan Pazarlama Nedir? Örneklerle Doğrudan Pazarlama Yöntemi

Mal ve hizmetlerin arada aracı olmadan tüketiciye doğrudan satışını sağlayan yönteme doğrudan pazarlama yöntemi denmektedir. Doğrudan pazarlama yönteminde tüketici ile doğrudan iletişime geçilir ve kısa süre içerisinde dönüş almak hedeflenir. En sık doğrudan pazarlama araçları, mail katalog, tele pazarlama, kiosklar, web siteleri, mobil cihazlar, interaktif TV olarak bilinmektedir. Doğrudan pazarlama en sık kullanılan pazarlama biçimleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Doğrudan pazarlama yaparken kullanıcıyı harekete geçirmek(CTA) büyük önem taşır. Sık sık karşılaştığımız CTA örnekleri şunlardır:

1.) Mağazamızı ya da web sitemizi ziyaret edin!
2.) E Posta Bültenimize Abone olun!
3.) Bizi kullanarak satın alma işlemi yapın!
4.) Bizi hemen arayarak ürünlerimiz hakkında bilgi alın!

Doğrudan Pazarlamayı Önemli Yapan Unsurlar Nelerdir?

Müşteriye Hızlı Ulaşmak Mümkün!

Doğrudan pazarlama ile müşteriye hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün. E-mail, telefon ya da farklı iletişim kanallarıyla müşteriye doğrudan hizmetinizi/ürününüzü anlatabilirsiniz.

Doğrudan Pazarlamadan Verim Alırsınız!

Doğrudan pazarlama diğer pazarlama stratejilerinden farklı olarak verimli sonuçlar vermeye daha yatkındır, risk azdır. Doğrudan hedefe yapılan pazarlama çalışmaları zaman zaman maliyetli olsa bile alınan dönüş oranları, bağlantılı olarak verim oranları yüksektir.

Doğrudan Pazarlama Hedefleme Yapmaya Olanak Sağlar!

Doğrudan pazarlama aracılığıyla ulaşmak istediğiniz kitlenin: yaşını, cinsiyetini, hobilerini, sosyoekonomik durumlarını hedefleyebilirsiniz. Doğrudan pazarlama her zaman hedefleme yaparak pazarlama yapmanıza olanak sağlar.

Doğrudan pazarlamaya sağlayabileceğiniz avantajlardan bazıları şunlardır:

- Bütçe hedeflemesi
- Kayıp müşteriye ulaşma
- Ürün performansı ölçme
- Yeni iş pazarlarında hızlı etkin olma

Örnek Doğrudan Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

Sadakat Kartları Vermek:

Hediye kartları ya da sadakat kartları müşterileri doğrudan alışveriş yapmaya ya da hizmet satın almaya iter. Müşterileriniz onlar için düşündüğünüz ayrıcalıklardan faydalanmaya genellikle sıcak bakarlar.

Gerilla Pazarlaması

Gerilla pazarlaması için alışılmadık reklamlar demek doğru olacaktır. Özellikle küçük işletmeler ya da girişimler çarpıcı reklamlarla kullanıcılara kendini tanıtmayı denemek isteyebilir. Bunun için doğrudan pazarlamanın önemli bir kolu olan gerilla pazarlaması kullanılır.

Reklam Giydirme

Personellere verilen kıyafet ve promosyonlar, özel mesaj taşıyan araç giydirmeleri ve daha birçok reklam giydirme türü, doğrudan pazarlamanın bir türüdür.

Promosyonlar ve Kuponlar

Müşterilerin aldığı ürünlerin yanına verilen promosyon ve kuponlar sonraki satışlar için önemli bir doğrudan pazarlama stratejisidir. Örneğin sushi restoranları Türkiye’de müşterilerine şans kurabiyeleri ikram eder. Bu kurabiyeler genellikle sonraki siparişlerinde onlara promosyon ve kupon sağlar.

Doğrudan Pazarlama İçin İpuçları

- Sadık müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz için farklı CTA’lar oluşturun.
- Güncel ve faydalı bilgileri kullanın.
- Fazla performans için işinizi farklı alanlara entegre edin.
- Doğrudan pazarlama stratejiniz için Morixsoft uzmanları tarafından hazırlanan dijital pazarlama bültenlerini takip edin.
- Doğrudan pazarlama için uygun alan alanları kullanın.